Köttätande djur, nej tack?

På sistone har jag haft hundlängtan. Allergin sätter stopp för husdjur inomhus, men nyligen läste jag att samojedhunden kunde funka för allergiker. Trots att jag vet att det inte är sant – det finns inga allergifria hundraser, bara individer som producerar mer eller mindre allergener – pikade hoppet och nu sitter jag och tittar på samojedhundar i tid och otid, läser om hur de är och hur man kan träna dem. De beskrivs onekligen som det perfekta sällskapet ute i skogen.

Av en händelse träffade jag faktiskt en samojed förra veckan. Han var inte särskilt intresserad av mig men jag fick möjlighet att begrava ansiktet i pälsen och dra ett djupt andetag. Jag är min egen försökskanin. Igår kom min man hem med en stor näve päls som han fått kamma från en samojed han träffade utanför affären. Jag tog en allergitablett och sniffade hundhår hela kvällen, inga problem! Men de där försöken säger egentligen varken bu eller bä, grundligare undersökningar fordras! Dock sade min bror något intressant som jag faktiskt inte tänkt på. Hundar äter ju kött och det är ju inte så miljövänligt om de är stora och äter mycket. Hur ska man tänka här egentligen?

Under tiden har vintern börjat komma tillbaka med snö och några minusgrader. Jag har ägnat helgerna åt långa fotopromenader och förbereder julen med att försöka varva ner i tid. Julen är inte längre en så stor tillställning som när jag var liten. När allt fler kusiner får barn har släkten varit tvungen att dela upp sig. Det är så klart tråkigt att inte träffa dem så ofta, men det är skönt att julen är lugnare.

För att bota min hundlängtan har jag kidnappat Gurre, en av mammas katter. Först försvann han och jag tänkte att nu har räven ätit upp honom och det är mitt fel, men när hungern gjorde sig påmind dök han upp igen och nu ligger han och snarkar på soffan. Allergitabletterna gör sitt jobb och hoppet räcker ut tungan.

Hur tänker ni när det gäller köttätande djur och miljön?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte och kommer inte att lämnas ut till tredje part. Du kan när som helst begära att få kommentaren raderad. Obligatoriska fält är märkta * - OBS! Har haft lite krångel med captcha/säkerhetsfrågan. Jag jobbar på detta men fungerar det inte att skicka en kommentar, prova att ladda om sidan så att en ny captcha-fråga laddas.

två + tre =