Vardag och reflektioner

Skridskovinter och framtidsutsikter

Foto: Frida Hådén, redigerad av mig.Vilken skridskovinter vi har fått! Avsaknad av snö gör inte så mycket när man får susa fram över isen istället. Vad det säger om det globala väderläget är väl däremot mer alarmerande.

Julhelgen har varit avslappnande och gått i familjens tecken. Vi har ätit och umgåtts. Vi vet inte hur vi kommer fira jularna framöver, saker och ting ändras, familjemedlemmar flyttar och hälsan är inte lika vänlig med oss alla. Därför kändes det i år extra tacksamt att vi kunde vara tillsammans över jul.

En årssammanfattning är på tapeten så här i slutet av året, och eftersom jag inte bloggat här så länge så kommer den att innefatta mer än vad jag skrivit om här. Men mer om det senare. Som det är nu tänker jag ganska mycket på framtiden istället. Hur jag ska lyckas forma den till en verklighet jag vill ha. Att komma tillbaka från en utmattningsdepression har varit ett långsamt företag och pågår ännu trots att jag inte längre är sjukskriven. Det är lätt att glömma bort att vara snäll med mig själv och att jag ofta ställer kraven för högt. Det leder bara till att jag känner mig misslyckad för att jag inte nått toppen, när jag kanske borde ställt in siktet på att över huvud taget ta mig till berget. Det är en evig kamp att försöka ha rimliga krav på sig själv.

Under december har jag suttit med flera mind maps där jag försökt dra upp strukturen för 2017. För hemmet, för jobbet, för hälsan, för allt möjligt. Det har gått sådär. Jag är splittrad och vill lägga fokus på så många olika saker, så många olika framtider. Vilken är bäst? Vad kommer jag att ha störst behållning av? Om inte jag kan svara på det, vem kan?

Jag tror att jag måste låta mina potentiella framtider spreta ett tag till. Ibland faller sig saker naturligt efter ett tag, ibland kommer man till en punkt där man känner att ett krafttag är nödvändigt för att komma någonvart. Jag är inte där än på någon front. Det är roligt att ha börjat blogga igen, det är roligt att ha tagit upp fotograferingen. Framför allt är det så himla roligt att jag snart skrivit klart min allra första bok.

Därför är det glädjen i skapandet som kommer att bli mitt mantra för 2017. Mina mål kommer att syfta till att elda på min skapandeprocess, inte att skapa för att uppnå ett sekundärt syfte som att t.ex. sälja foton eller få större internetnärvaro.

Är det fegt att gå den vägen eller är det bara mitt självhat som vill lägga sig i igen? Ibland kan jag inte avgöra. Men det känns bra att inte stressa, att inse att jag fortfarande behöver jobba med mig själv. Hur ser era planer ut? Vad syftar de till i det stora?

Foto: Frida Hådén, redigerad av mig.

2 Comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

fyra × ett =