Fotografi

Fjortondagarsbilden #11 – Att fotografera de döda

Den senaste veckan har varit omtumlande. Helt plötsligt har vi sorg i familjen och det är inte så mycket annat som betyder något just nu. Men stunden när min mormor somnade in och dagarna innan när familjen tillsammans vakade hos henne är något av det finaste jag upplevt. Trots att det varit jobbigt är det en erfarenhet jag är tacksam för.

Jag gjorde som gammalt tillbaka och fotograferade mormor när hon blivit tvättad och finklädd, sedan vakade vi ännu en natt innan begravningsbyrån kom och hämtade henne dagen efter. Trots att jag inte kommer att publicera fotografiet känns det bra att ha det. Förr i tiden var det vanligare att fotografera de döda, och bilderna hamnade på väggen eller i fotoalbum bland familjens födelsedagsbilder och bröllopsporträtt. Själv skulle jag inte ha något emot att göra så, men andra kanske skulle reagera negativt på det? Jag vet inte.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

tjugo − sexton =