Längtan i motljus

Tidigare i månaden hade jag förmånen att fotografera Evelina som väntar sitt tredje barn. Det visade sig bli en sådan där fotografering när allt bara klaffade. Solskenet var oväntat efter en mulen dag, gjorde gläntan till guld vid det spegelblanka vattnet.

Evelina visade sig vara lätt att jobba med, avslappnad framför kameran, i stället var det jag som var nervös. Men vem kan klandra mig när de perfekta ljusförhållandena bara dyker upp sådär, helt utan förvarning. (Observera punkt och inget frågetecken. Sannerligen en retorisk fråga.)

Den här skogsstigen har jag hittat ganska nyligen och den agerar inte bara tillfällig fotostudio, den bjuder även på kantareller och ensamma fågelrop från sjön. Den som kan lista ut var den är har nog gjort sig förtjänt av svamparna. Mer än så avslöjar jag inte.

Nere vid stranden var det om möjligt ännu vackrare. Detta är stranden där jag enda gången i mitt liv sett mormor simma, i en gammal bh och i trosor som gick upp till midjan, inga badkläder här inte. Lite som Evelina den här kvällen, minus midjetrosorna då.

Vad är det med att få fotografera förväntan?

Eller nej, förväntan kan vara krävande, längtan är bättre. Att fotografera längtan, kärlek till något som inte ännu är. Innan bröllopet, innan barnet är fött, innan resan är påbörjad. Kommer du ihåg din bild av hur det skulle bli? Den blir utslätad och genomskinlig när det där fantastiska väl händer, men om du letar lite kan den nog dyka upp igen. Stämmer den med hur det blev? Oftast inte, men den där bilden av din längtan är i sin drömska skepnad ibland något ännu vackrare. Så skir att den knappt finns där längre.

Det här är mina bilder av någon annans längtan. Lite mer i fokus, lite högre kontrast, men ändå bara en skymt av de känslor som rör sig i den som faktiskt längtar.

Läs mer om den gravidfotografering jag erbjuder här.

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte och kommer inte att lämnas ut till tredje part. Du kan när som helst begära att få kommentaren raderad. Obligatoriska fält är märkta * - OBS! Har haft lite krångel med captcha/säkerhetsfrågan. Jag jobbar på detta men fungerar det inte att skicka en kommentar, prova att ladda om sidan så att en ny captcha-fråga laddas.

fjorton − två =