Septembernatt – nya fotoposters uppe

I måndags var jag på väg hem från Rania i höstmörkret. Dimman flöt över sjöar och inägor längs skogsvägen där jag for. Här och var letade sig dimsträngar över vägen och jag fick sakta ner, slå av helljuset. Bilen var varm och jag ville hem och sova, hade egentligen ingen lust att stanna. Men fotolusten har med åren bitit sig fast i ryggmärgen och blivit reflex. Just då kändes det inte särskilt lustfyllt, men likväl stannade jag på en liten vägficka vid en våtmark där dimman låg tät. Enstaka träd stack upp ur det vita och det var så fint. Men stativet låg hemma och jag fick krångla med att lägga kameran på biltaket och sikta utan att egentligen kunna se motivet.

Det blev naturligtvis som det blev, inte särskilt bra alls. Batteriet var dessutom på väg att lägga av och jag skulle precis ge upp och sätta mig i bilen när jag hörde ljudet av en koskälla bakom mig. Det ljudet är som balsam för själen varenda gång jag hör det, långsamt klingande i takt med ledarkossans steg. På andra sidan vägen låg en kohage jag inte märkt av och mot den något ljusare himlen i väster avtecknade hon sig, betraktande. Jag tog en par tre bilder på vinst och förlust innan batteriet lämnade in. Det visade sig vara det enda som behövdes för att fånga ännu en liten upplevelse jag kunde ta med mig hem.

Min fotolärare Svanthe sa alltid att den bästa fotografen är den som har kameran med sig, inte låter den ligga och skräpa. Det har jag tagit fasta på. Tack vare hans råd finns den här bilden, och många fler, som blivit till när jag egentligen inte tänkt mig. Nästa gång ska jag se till att stativet också finns nära till hands.

Bilden från den dimmiga natten och de andra bilderna i galleriet ovan finns att beställa på Printler.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte och kommer inte att lämnas ut till tredje part. Du kan när som helst begära att få kommentaren raderad. Obligatoriska fält är märkta * - OBS! Har haft lite krångel med captcha/säkerhetsfrågan. Jag jobbar på detta men fungerar det inte att skicka en kommentar, prova att ladda om sidan så att en ny captcha-fråga laddas.

12 − 8 =