Frida och Ians vinterbröllop

Det är på dagen en månad sedan jag hade äran att fotografera min systers och svågers bröllopsporträtt. De hade inte så stora krav på miljö eller vilka sorters porträtt de ville ha, utan lät mig bestämma. Ian, som kommer från amerikanska södern och dess varma klimat har varit fascinerad av vintern ända sedan han flyttade till Sverige. Därför valde jag att ta med dem ner på sjön där de bor. Isen var för ovanlighetens skull slät och fri från snö. Blå av himlen, nästan genomskinlig. Och brudparet var så, så glada! Det är en fröjd att fotografera då.

 

 

Fridas röda klänning mot den blå isen blev en helmysig kontrast

 

Solen var på väg ner och det varma, mjuka skenet mot det vinterblå landskapet skapade riktigt roliga fotoförutsättningar.

Mitt under fotograferingen på isen gick Fridas klänning sönder. Tur att vi hade gott om tid, för det tog säkert 20 minuter för mig att sy ihop den igen! Glöm med andra ord inte att planera in tid för sådant som kan gå fel.

 


Borgerlig vigsel på hedbergska huset.


Efter vigseln bar det av till hotell Knaust, ett anrikt hotell i Sundsvall som är populärt just för bröllopsfoto. Hade aldrig fotograferat där förut så det var riktigt roligt.


Att fotografera ett vinterbröllop gav verkligen mersmak. Ser fram emot att få göra det igen.

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte och kommer inte att lämnas ut till tredje part. Du kan när som helst begära att få kommentaren raderad. Obligatoriska fält är märkta * - OBS! Har haft lite krångel med captcha/säkerhetsfrågan. Jag jobbar på detta men fungerar det inte att skicka en kommentar, prova att ladda om sidan så att en ny captcha-fråga laddas.

19 + sexton =