I backspegeln: Februari 2017

Februari, månaden då mormor dog, vintern återkom och ljuset anlände. Månaden har så klart varit ansträngd, men samtidigt kreativ. I och med ljusets intåg återkommer lusten att skapa. Att fotografera inredning och växter är tacksamt i eftermiddagssolen, vilket också har resulterat i ommöblering här hemma. Snön har dock vräkt ner och matchar just nu inte hur det känns inomhus, men jag ser tiden an. Dan har börjat förodla sallad i källaren och det börjar bli dags att ta fram pelargonerna och städa ur jordkällaren inför nästa säsong. Den lök och potatis vi inte ätit upp hamnar i backen igen så fort jorden tillåter. Men nog om de sprittande vår-nerverna, här kommer februarilistan:

Det finaste minnet

Upplevelsen av hur familjen kom samman och vakade över mormor innan hon somnade in är något jag inte kommer att glömma. Trots att det var jobbigt hade vi så fina dagar med varandra. Vi pratade om familjens historia, umgicks och åt tillsammans, spelade och sjöng sånger som vi hoppades mormor uppskattade och försökte underlätta för henne på bästa sätt. Mormor var vaken när hon för första och sista gången fick träffa sitt yngsta barnbarnsbarn. Är trots allt tacksam att jag fick uppleva de dagarna.

Månadens musik

Gabriel Kelley spelade på Qbar i stan och jäklar vad han är bra live, så mycket själ i rösten. Han förtjänar mer än krogpublik som pratar och äter samtidigt som han ger allt från scenen. Inte för att jag ogillar den sortens sätt att lyssna på musik, egentligen. Gabriel har gjort en cover på Broder Daniels Shoreline, som jag tycker trumfar originalet med hästlängder. Som sista låt körde han min mans favorit Holding me down, man blev ju tårögd.

Foto Rania Rönntoft - Rowan Tree Photography
Foto Rania Rönntoft – rowantree.se

Mitt fotograferande

Under månaden har jag funderat på hur jag kan utveckla mitt fotograferande. Månadsträffarna med Rania gör susen när det gäller att bolla idéer och komma ut ur sitt egen tänk. Är så tacksam för den möjligheten.  Från att ha en klar riktning som jag trodde att jag måste ta för att komma vidare har jag efter det senaste mötet helt plötsligt mer att välja på. Tänka sig vad som kan hända när man släpper funderingarna fria.

Några av mina blogginlägg

Fjortondagarsbilden #11 – Att fotografera de döda
Trädgårdsplaner från förr
Det himmelska ljuset
Fjortondagarsbilden #12

Faktum är att ovanstående är alla mina blogginlägg i februari. För att inte sätta press på mitt bloggande har jag anammat konceptet slow blogging, att försöka fokusera på kvalitet i stället för kvantitet. Det är nödvändigt för mig att börja litet för att inte tröttna och lärorikt att jobba på att hålla igång något som går på lågvarv. På sju månader har jag bloggat 45 gånger, mer än vad jag trodde att jag skulle åstadkomma när jag började. Nöjd!

2 kommentarer

  • Rania {Rowan Tree}

    Det här var en extra mysig månadssammanfattning tycker jag. Så glad att ni fick de där stunderna tillsammans i släkten, det låter verkligen fint <3

    Håller verkligen med, våra månadsträffar gör verkligen susen för inspirationen och ens tankesätt, man snöar lätt in på egna små banor och ser inte alla andra vägar man kan ta. Jag längtar till värmen så vi kan ha våra möten utomhus i naturen! Men glöm inte kalendern nästa gång 😉

    Tycker du gör rätt som kör på i din takt, att blogga bara för sakens skull blir ju sällan bra.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte och kommer inte att lämnas ut till tredje part. Du kan när som helst begära att få kommentaren raderad. Obligatoriska fält är märkta * - OBS! Har haft lite krångel med captcha/säkerhetsfrågan. Jag jobbar på detta men fungerar det inte att skicka en kommentar, prova att ladda om sidan så att en ny captcha-fråga laddas.

11 + ett =