I backspegeln: Januari 2017

Här går det undan! Nyss var det vintersolstånd och nu är det ljust nästan åtta timmar om dagen. Det känns som om vintern tog slut innan den hann börja, årstiden vi befinner oss i är ett ingenmansland av väntan på vår. Januari har flugit förbi med både bra och dåliga saker. Influensa, resa till Åre och dejt med den sötaste hunden i Sundsvall, för att nämna några. Här kommer månaden i listform:

Januarilistan!

Finaste minnet

Köra genom den snötäckta fjällskogen mellan Åre och Tännforsen. Träden såg ut som koner med kristyr, världen var blå.

Roligast

Åh, jag har varit på hund-dejt och träffat samojedhunden Nasti och hennes snälla matte.  Funderingarna på hund går nämligen vidare, jag har skrivit om det tidigare, men jag vill undersöka saken noga först. En samojed är inte bara dyr i inköp, den ska ju även uppfostras, tränas, underhållas, borstas, försäkras och få mat. Så ett förhastat beslut kommer det inte att bli, hur vi än bestämmer oss.

Nasti (samiska för stjärna) var lite blyg men tinade upp efter en stund och lät mig ta djupa andetag med ansiktet i hennes päls. Hennes matte berättade om deras rutiner och träning och jag kände mig riktigt inspirerad när jag gick därifrån. Hur allergin reagerade blev jag däremot inget klokare på, för jag var förkyld och snorade redan när jag kom dit. Så kan det gå!

Månadens inspiration

Förutom att dregla efter lyxhus i Aspen (min influensa-hobby) brukar jag även roa mig med lite mer miljövänliga och realistiska alternativ till boende. Spana till exempel in detta tiny house med helt galet smarta lösningar. Jag funderar själv på hur köket här hemma ska kunna göras mer lättanvänt och inte kännas så trångt. Min man och jag får inte plats att laga mat tillsammans och en diskmaskin är inte att tänka på som köket ser ut nu. Den lilla ytan är inte nödvändigtvis problemet, snarare hur den utnyttjas. Den här videon bevisar min tes flera gånger om.

Månadens musik

Den här spellistan på Spotify, med lugn och mest akustisk musik, har jag lyssnat på säkert hundra gånger det senaste halvåret. Trots att den är kort har jag fortfarande inte lessnat på den. Särskilt Intodoction; nothingness av Hayden Calnin är så himla skön. Det är egentligen ett introspår till ett album jag inte ens lyssnat på. Jag fastnar hela tiden på första spåret som hamnar på repeat! Om någon kunde berätta vem som pratar i den låten blir jag glad.

Månadens lärdom: Våga!

Det här måste jag lära mig om och om igen, och den här månaden fick jag verkligen anledning att ta in en stor dos lärdom då jag åkte på influencer-träff i Åre. Det är okej att ge sig ut och träffa en massa människor man inte känner, gemensamma intressen kommer definitivt att dyka upp! Jag som alltid varit livrädd för att nätverka gjorde det helt plötsligt utan att tänka på det. Heja mig!

Just nu…

…försöker jag fotografera till ett synnerligen vagt planerat blogginlägg med hus-tema. Ovan kan skådas den typiska fotoutflykten med mig. Jag ser något, hoppar ut ur bilen och försvinner, den stackars medpassageraren får vackert sitta och vänta. Här är det mamma som får lida. (Men sedan for vi på loppis och allt var väl i södra Norrlands kustland.)

Några av mina blogginlägg

Fjortondagarsbilden #10 – husens dragningskraft
Frida och Ians vinterbröllop
Winter Workation i Åre

4 kommentarer

 • Mia Bergvall

  Spännande med hundtankar! Och skönt att ni inte stressar fram beslutet. Vi går i samma funderingar men det är verkligen inte ett lätt beslut. Ska jag köpa hund vill jag veta att den kan stanna för alltid, så länge inget oväntat händer såklart.
  Och att våga, fasen så viktigt det är!

  • Linnéa

   Spännande! Vad funderar ni på för hundras? Och ja, det skulle vara så surt, och inte bra för hundvalpen förstås, om man var tvungen att lämna ifrån sig den på en gång. Hoppas att det går bra för er!

 • leanne

  Oh Samoyed’s are just the best dogs! I have a Samoyed named Magnus – you can see him here http://pineandpeak.com/2015/04/03/a-birthday-in-the-lake-district/ it is true they are considered to be very hypoallergenic, it is great you have the opportunity to spend time with one before purchasing. Did you go into the home? That would be the best test I think. Let me know if you have any questions about Samoyed ownership – I would be happy to help 🙂 They are headstrong and very vocal, but they are the only bad points, and the good far outweighs them. It made me chuckle in the post about Nasti where you said he wasn’t interested in you! That is such a Samoyed trait so don’t be offended. Sniffing things and other dogs are far more important than people when out for a walk 😉

  • Linnéa

   Oh, yeah I’ve heard that they are supposed to be very lovely towards their own pack but aren’t really interested in outsiders. I follow your dog account instagram already, just had to press follow when I saw Magnus. <3 And 'll be sure to ask you when something comes up, thanks for the offer! 😀

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte och kommer inte att lämnas ut till tredje part. Du kan när som helst begära att få kommentaren raderad. Obligatoriska fält är märkta * - OBS! Har haft lite krångel med captcha/säkerhetsfrågan. Jag jobbar på detta men fungerar det inte att skicka en kommentar, prova att ladda om sidan så att en ny captcha-fråga laddas.

2 × två =