Gravidfoto: Julia på berget

Det känns som man kan se hela Hälsingland från Brännåsen bortanför Bergsjö. Bergen böljar ända bort till horisonten i alla riktningar, och tittar man noga syns havet i öster. Ovan oss susar vindkraftverken. De har en speciell sång som på nära håll stegras varje gång en vinge stryker förbi tornet och pekar mot marken. När solen redan gått ner i dalgången mot Hassela i nordväst skiner den ännu här uppe och färgar den vitlackade metallen gyllenrosa. Jag undrar hur kraftverken ser ut där nedifrån skuggan. Facklor mot himlen.

Fotograf Linnéa Hådén

Ikväll ska jag fotografera Julia och hennes runda mage. Jag försöker fånga ljuset innan solen försvinner även för oss. Bortom det bortersta berget sjunker hon, lämnar oss allt mindre ljus. Det är i början av juni och vinden är ovanligt varm. Julia berättar att hon redan badat i år. Om mindre än en månad kommer hon att vara mamma. Ett under i denna underliga vår.

Fotograf Linnéa Hådén

Fotograf Linnéa Hådén

Frida är med som attributör och kastar slöjor så det står härliga till. Hon far runt och rättar till hår och kläder, försöker hålla sig undan från att vara med på bild. Jag kan inte låta bli att ta med henne i bilden flera gånger. Hon är så inne i det hon håller på med att hon inte märker något.

Fotograf Linnéa HådénFotograf Linnéa Hådén

Solen försvinner allför snabbt och jag blir lite frustrerad över att kanske inte hinna få till de motiv jag tänkt mig. Julia tar på sig en ny klänning och jag tänker att vi hinner inte. Men i samma stund som solen glider undan kommer det mjukaste ljus en kan tänka sig. Hela världen tar en svagt blå pastellton som går igen i färgen på klänningen. Och det blir sådär igen, att de bästa bilderna kommer när jag tror att jag är färdig och bara tar ett par bilder till i farten. Då när Julias ögon skiner ikapp med facklorna på berget, och kraften i hennes längtan mäter sig med de väldiga vingarna ovan henne.

Fotograf Linnéa Hådén Fotograf Linnéa Hådén

Fotograf Linnéa Hådén

Se fler bilder i gravidfototaggen eller på min sida om gravidfoto. Puss!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte och kommer inte att lämnas ut till tredje part. Du kan när som helst begära att få kommentaren raderad. Obligatoriska fält är märkta * - OBS! Har haft lite krångel med captcha/säkerhetsfrågan. Jag jobbar på detta men fungerar det inte att skicka en kommentar, prova att ladda om sidan så att en ny captcha-fråga laddas.

2 + nitton =