Kortfilmsprojekt: En cirkel av vajande gräs

Min man och jag ska göra film. Inte den sexiga (?) sorten utan en kortfilm baserad på en rysare jag skrev utifrån en av hans idéer. Vi ska göra klart manuset nu i vinter och förhoppningsvis filma under nästa år. I ärlighetens namn har jag ingen aning om vad jag ger mig in på, och just därför är det spännande. Dan är filmexperten i hushållet och inte förrän nu har jag varit involverad i något av hans projekt.

Han berättar i rörlig bild och i tal, jag i fotografier och text. Tillsammans har vi just berättandet som grund och genom åren har vi ofta pratat om att göra ett gemensamt projekt. Först pratade vi om att jag skulle skriva hans idéer, blanda ihop dem med mina egna och göra en fullgod måltid av hela röran, för rörigt är det när vi pratar idéer. Det tog ett bra tag innan vi faktiskt gjorde slag i saken, och fram kom en liten rysare. Den är förhoppningsvis den första novellen i en antologi med mystiktema som vi hoppas kunna häva ur oss. Mystik är visserligen – handen på hjärtat nu – inte riktigt min genre of choice, men just därför är det också intressant. Vad kan jag lära mig av denna främmande värld?

Men hur som helst fick berättelsen ligga och jag tänkte inte så mycket mer på saken innan Dan för någon månad sedan kläckte ur sig att vi gör ju film av den förstås! Jag var skeptisk, (som jag tyvärr ofta är när någon introducerar idéer som har med mitt skapande att göra), men ju mer han pratade desto mer insåg jag att det här måste vi testa. Tillsammans har vi faktiskt alla komponenter som behövs för att göra någonting av detta. Bara den insikten var en framgång i sig, tron att vi kan komplettera varandra även utanför vår personliga relation.

Det här skulle nog kunna vara titelbilden för hela projektet.

Vi diskuterar ofta våra processer och kommer egentligen från två helt olika utgångspunkter. Han ser teman och större skeenden, tänker tidigt på dramaturgi och vändpunkter. Jag går igång på en känsla eller fint formulerad mening och bygger berättelsen underifrån.

Jag hoppas att vi ror detta i land och jag planerar att hålla er uppdaterade längs vägen. Att berätta om detta i ett så pass tidigt skede, manuset är ju inte ens klart, gör jag delvis för att jag ska hålla mig själv ansvarig för projektets fortskridande. Så fråga gärna hur det går framöver!

Men hörni, är det nu jag skaffar en YouTube-kanal och börjar vlogga? Skaffar en känsla för det rörliga mediet?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte och kommer inte att lämnas ut till tredje part. Du kan när som helst begära att få kommentaren raderad. Obligatoriska fält är märkta * - OBS! Har haft lite krångel med captcha/säkerhetsfrågan. Jag jobbar på detta men fungerar det inte att skicka en kommentar, prova att ladda om sidan så att en ny captcha-fråga laddas.

2 × 3 =