Längtans blå blomma – gravidfoto

I början av maj, när våren låg i startgroparna och vi inte visste att den så snart skulle bli omsprungen av sommaren, hade jag förmånen att träffa Hanna för hennes gravidfoto.  Hon gick utan tvekan barfota ut i vårvattnet i den översvämmade ån och hade tålamod med mina experimentfoton. Och resultatet blev därefter.

I redigeringen siktade jag denna gång på att fånga upp det gyllene i solnedgången. På sistone har jag haft en förkärlek för lite mattare bilder, men samtidigt ville jag ta fram färger som kompletterade solen och då var klänningen (Hannas egna) den perfekta, dova färgklicken. Precis lagom mycket. Det är både roligt och ibland svårt att anpassa redigeringen efter bilderna och den stil man tänkt sig. Den här gången är jag riktigt nöjd.

Vattnet i bilderna är vårfloden som då hade svämmat över sina bredder i sjön och ån. Själv har jag aldrig sett det stå så högt. Det kändes speciellt att som en fond kunna dokumentera detta särskilda som hände just innan det lilla livet skulle komma till världen. Jag tänker särskilt på bilden nedan där det går att skymta fåglar som simmar mellan träden.

Vill du låta min lins dokumentera din egen graviditet är det bara att kontakta mig här. Tack Hanna för en fin kväll och för att jag får visa bilderna på dig!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte och kommer inte att lämnas ut till tredje part. Du kan när som helst begära att få kommentaren raderad. Obligatoriska fält är märkta * - OBS! Har haft lite krångel med captcha/säkerhetsfrågan. Jag jobbar på detta men fungerar det inte att skicka en kommentar, prova att ladda om sidan så att en ny captcha-fråga laddas.

tre + 20 =