Planeringsdags!

Det här inlägget handlar om hur jag använder bullet journaling som planeringsmetod. För dig som inte känner till det rekommenderar jag denna introduktionsvideo.

Så här (ovan) ser vanligtvis veckouppslagen ut i min bullet journal (minus dekorationerna – påskveckan fick lite extra kärlek). Jag föredrar att hålla det enkelt på de uppslag som har med produktivitet att göra. Ett uppslag som jag lagt ner mycket tid på kanske jag inte vill kludda på och ibland kräver kreativiteten och tankekraften lite kludd-mån. Eftersom det mesta jag gör kan spridas ut under veckan behövs inte mycket plats för tidsplanering. Därför är ytan per dag ganska liten.

Det viktigaste är mina att göra-listor som är indelade efter tema, (t.ex. foto, skola eller vad som just då är aktuellt) samt plats för anteckningar. Längre anteckningar får sin egen sida. Eller så hamnar de i dagboken som jag väver in mellan de mer organiserade uppslagen.

Ovan syns en dagbokssida till vänster och en brainstormsida till höger. Dagbokstexten fortsätter mitt i en mening på nästa uppslag och på så sätt kan jag fortsätta att använda nästa lediga yta utan att behöva hoppa över sidor för att lämna plats.

Bullet journal-systemet kan verkligen vara precis det du vill att det ska vara. De dagliga att göra-listorna skriver jag på post it-lappar och inte direkt i boken så som det ursprungliga systemet beskriver. Dels behöver jag inte den planeringshistoriken att se tillbaka på, och dels är en enkel lista mycket mindre panikframkallande för någon som lätt blir överväldigad av livets alla borde.

Eftersom jag gör alla veckouppslagen månadsvis i förväg använder jag mig inte heller av månadsöversikter annat än den som redan finns i framtidsloggen.

Ok, det var allt i planeringsväg för den här gången! Vad har du för planer för den här veckan och hur håller du koll på dem?

4 kommentarer

 • Wilda

  Tack för att du delar med dig och åh dina bilder ger så mycket känsla! <3 Jag använder det på liknande sätt, men då jag verkligen är beroende av struktur så gör jag uppslag både för månad, vecka och dag. Men jag håller det väldigt enkelt och det funkar för mig. Älskar att metoden kan anpassas så mycket till individuella behov.

  • linhad

   Ja, jag tror att enkelheten är viktig, annars är det lätt att tappa bort sig. Mycket av den bullet journaling som finns (t.ex. på YouTube) fokuserar på hur snyggt det är, mindre på själva funktionen. Jag försöker tänka att om jag känner för att göra ett mer genomarbetat och snyggt uppslag ska det inte hindra mig från att bara kludda på nästa sida. Beroende på humör och situation behövs båda dessa sidor för att främja ens kreativitet, tror jag.

   Förstår jag det rätt att du har både månads- och veckouppslag, och utöver det förberett plats för varje dag? Det är så intressant att se hur andra använder sig av detta system.

   Och så härligt att du gillar bilderna, det betyder mycket. <3

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte och kommer inte att lämnas ut till tredje part. Du kan när som helst begära att få kommentaren raderad. Obligatoriska fält är märkta * - OBS! Har haft lite krångel med captcha/säkerhetsfrågan. Jag jobbar på detta men fungerar det inte att skicka en kommentar, prova att ladda om sidan så att en ny captcha-fråga laddas.

20 + 19 =