Saker jag stör mig på

Uppfattningen att ondska är något verkligt, att det finns en kraft som enbart existerar för att göra onda gärningar, att någon kan bli uppfylld av ondska. Det hör hemma i fiktionen, i fantasyromaner där antagonisten är något mystiskt och oformligt som kan ta över själar. Att tro att ondska finns hör till en dualistisk och lat världsbild som vi inte har råd att främja i vår komplexa verklighet.

Uppfattningen att ett par måste sova i samma säng för att ha ett lyckligt förhållande, underförstått att sex tydligen bara kan hända när man råkar ligga i samma säng och det är mörkt ute. Under detta ligger uppfattningen att ett kärleksförhållande utan sex automatiskt är olyckligt.

Monogami som ett uttryck för kärlek. Konceptet monogami är inte fel i sig och är något som funkar för de flesta, men att avkräva det som ett kärleksbevis är själviskt. Fram för kommunikation och egoismens sönderfall. (Lättare sagt än gjort, jag vet.)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte och kommer inte att lämnas ut till tredje part. Du kan när som helst begära att få kommentaren raderad. Obligatoriska fält är märkta * - OBS! Har haft lite krångel med captcha/säkerhetsfrågan. Jag jobbar på detta men fungerar det inte att skicka en kommentar, prova att ladda om sidan så att en ny captcha-fråga laddas.

6 + 16 =