Skrivande: Den långsamma utvecklingen får plats

Det här med att skriva är så himla svårt. Det går långa perioder då jag inte ens kan tänka på att skriva, känner ett fysiskt motstånd i händerna när jag sätter fingrarna mot tangentbordet. Andra perioder vill jag verkligen, har en bild hur jag vill att det ska se ut, men får kämpa för varje ord. Detaljerna vill inte infinna sig.

Mitt skrivande kan nog liknas med min sångröst; ett snävt register där inte ens de toner som håller har den där riktiga klangen i sig. Och ändå fortsätter jag.

Skrivande är en kamp för mig. För en person som älskar att sätta ord på papper har jag ofta förvånansvärt lite att säga. Jag tycker att jag är fantasilös och utan visioner. Mina karaktärer är platta och jag känner en genans över att jag nästan bara vill skriva och läsa om romans. Jag vet inte om jag vågar, eller ens kan, ge min hän.

Mitt skrivande kan nog liknas med min sångröst; ett snävt register där inte ens de toner som håller har den där riktiga klangen i sig. Och ändå fortsätter jag. Envisas i det svåraste jag vet när jag har så lätt att ge upp i så många andra områden. Sakta, så sakta, plitar jag fram mitt utkast. Där vissa deltar i NaNoWriMo och skriver 50 tusen ord på en månad har jag ägnat ett och ett halvt år åt att krysta fram samma mängd. Jag förstår inte varför jag inte bara slängt hela skiten åt skogen redan. Två månaders skrivkramp, en månads kramp.

Räddningen kanske ligger i att jag har de som läser det jag skriver, kommer med relevant kritik och ofta bekräftar det jag själv undrat över. Och även om utvecklingen går i snigelfart så finns den där. Kanske hittar jag inte mitt språk förrän jag är 80, kanske hittar jag det aldrig. Men den långsamma utvecklingen måste få gälla lika mycket som stormstegen. Och det kan nog sägas om det mesta här i livet.

Livet är trångt. Jag vill så mycket, klarar av en bråkdel. Men skrivarlågan brinner. Alltid flämtande men aldrig kvävd.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte och kommer inte att lämnas ut till tredje part. Du kan när som helst begära att få kommentaren raderad. Obligatoriska fält är märkta * - OBS! Har haft lite krångel med captcha/säkerhetsfrågan. Jag jobbar på detta men fungerar det inte att skicka en kommentar, prova att ladda om sidan så att en ny captcha-fråga laddas.

arton − femton =