Gravidfoto: Tora, det nya livet, den gamla gården

Här är några bilder på Tora från förra helgen. Hon väntar sitt andra barn och vi kom överens om en kortare fotostund hemma hos henne. Tillsammans med sin man Jonas håller hon på att renovera hans gamla släkthemman. Ingen hade bott där på många år när de köpte det och de har gjort ett jättejobb med att få det beboeligt. De har fortfarande en hel del arbete kvar på huset och därför har ekonomibyggnaderna fortfarande kvar många slitna och avskavda detaljer. Det var så roligt att få möjlighet att använda dem som bakgrund till bilderna på Tora, som verkligen strålade framför kameran.

Gravidfoto, fotograf Linnéa Hådén

Vi skojade och sade att detta kommer bli riktigt hillbilly-bilder, men jag tycker att de grafiska elementen som bakgrunden utgör kontrasterar så fint mot en rund mamma-kropp. Och när dessa väggar är renoverade och målade kommer det att vara roligt att kunna se hur det såg ut. Att dokumentera både hus och människor har jag nog fått från min mammas ihärdiga hembygdsforskande genom åren. Landsbygdens miljöer talar till mig.

Gravidfoto, fotograf Linnéa Hådén

Jag planerar några inlägg med bilder från hur Tora och Jonas hus såg ut före och efter renoveringen. En före-bild hittar ni här, med pappspända tak och en gammal eldstad på övervåningen. Jag kan lova att det är många muslortar som regnat över renoverande hemmansägare genom åren, när det blivit dags för modernare takbeklädnad. Och här är en bild från det gamla köket.

Gravidfoto, fotograf Linnéa Hådén

Nu gissar jag att renoveringen kommer att läggas på is ett tag, för att välkomna det nya lilla livet. Det tycker jag är dem väl unt.

Gravidfoto, fotograf Linnéa Hådén

Sist kommer en bonusbild för att visa alla härliga texturer och material på ladugårdsväggen. Tack för en rolig fotografering!

Gravidfoto, fotograf Linnéa Hådén

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte och kommer inte att lämnas ut till tredje part. Du kan när som helst begära att få kommentaren raderad. Obligatoriska fält är märkta * - OBS! Har haft lite krångel med captcha/säkerhetsfrågan. Jag jobbar på detta men fungerar det inte att skicka en kommentar, prova att ladda om sidan så att en ny captcha-fråga laddas.

10 + arton =