Vår inne, vår ute, vår på bloggen

I helgen har det smält snö i en rasande fart. Vår gård ligger i norrläge och trädgården är fortfarande täckt av snö. Men min lilla madonna i örtagården, som är kanske 20-25 cm hög, har blivit mer och mer synlig. I fredags skymtade hennes gloria, nu på söndag kväll syns hela jesusbarnet och en bra bit av hennes kjol. Varje år följer jag snösmältningen med samma spänning, sitter vid fönstret och tittar ut, önskar att jag kunde skynda på det med viljan.

Vårvädret har också letat sig in på bloggen som fått ett nytt utseende där fotografierna får mer plats och min portfolio nu ligger direkt i bloggen och inte på en extern sida. Säg gärna till om det är något som inte verkar se ut som det ska. Jag har även börjat skylta med att jag tar fotouppdrag som bröllopsfotograf. Att fota lyckliga människor ger verkligen själen en skjuts!

Odlingssäsongen kommer närmare med stormsteg, för fy sjutton vad det blåst idag. Själv har jag inte fastnat för att förodla växter inomhus, jag vill jobba direkt i landet och inte peta med krukor. Så klart är det en hel del jag inte lyckas odla på den korta utesäsongen, men som tur är har min man fått dille på förodling och har inrett en hörna i pannrummet för sallad, pak choi, gurka och chili. Det är så roligt att han börjat intressera sig för odling. Jag hoppas att jag får sällskap ute i trädgården i sommar när det är dags för ogräsrensning! Han pratar också om att ha ett hydroponiskt system, d.v.s. där man enbart odlar i vatten, som vi skulle kunna skörda från året om. Med LED-lampor ska det tydligen vara prismässigt jämförbart med att handla grönsaker i affären. Vi får se hur det går, men blir det av lovar jag att blogga om det.

Odlingshörnan är ett återbruksprojekt av saker som fanns hemma. Lådor från en kasserad byrå får agera odlingslådor och lamporna hänger från en klädhängare. Hela kalaset står på bockar så jag hoppas vi inte behöver snickra något innan det är dags för odlingen att flytta ut.

Helgen innebar i övrigt vårstädning på mammas veranda, vårstädning under sängen (hej alla saknade stumpor), och en ordentlig decimering av veckans diskberg (ja, vi är hopplösa på att diska). I dag fick vi besök av mamma, syrran och hennes katt. Hon håller på att öva katten på att gå i sele och åka i transportbur, de ska nämligen flytta till det stora landet i väst. Trots katthår både i näsan och téet, toppat med nysningar, får jag ändå lov att utnämna helgen till ännu en Bra Helg™.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte och kommer inte att lämnas ut till tredje part. Du kan när som helst begära att få kommentaren raderad. Obligatoriska fält är märkta * - OBS! Har haft lite krångel med captcha/säkerhetsfrågan. Jag jobbar på detta men fungerar det inte att skicka en kommentar, prova att ladda om sidan så att en ny captcha-fråga laddas.

tre × 1 =