Winter Workation i Åre

 

Vet ni, det är januari och jag har börjat året med att göra en djupdykning in i något jag inte trodde att jag skulle våga.

Att träffa nya människor tycker jag är obehagligt. Inte för att jag är rädd att någon ska vara otrevlig eller så, utan att jag själv inte ska duga i andras ögon. En verklighetsfrånvänd uppfattning måhända, men ack så stark i mitt huvud. Energin bara rinner ur mig i sociala sammanhang, till slut kan jag knappt följa med i samtalen, än mindre bidra till dem.

Men när Influencers of Sweden (branschorganisationen för bloggare och andra kreatörer inom sociala medier) anordnade en winter workation på Holiday Club i Åre tyckte jag att upplägget verkade lovande. Relativt korta föreläsningar och diskussioner morgon och kväll, med dagarna fria till alla möjliga aktiviteter. Om jag känner mig kraftlös är det bara att slinka tillbaka till hotellrummet, tänkte jag.

Så här i efterhand kan jag konstatera att hotellrummet inte fick se mycket av mig dessa dagar, trots den fantastiska utsikten över Åresjön och de omgivande bergen. Det visade sig nämligen vara hur roligt som helst att träffa så många andra bloggare och framför allt duktiga fotografer. Helt plötsligt hade jag massor att säga om allt möjligt. Roliga saker som händer när man börjar prata med människor är att de har så många dolda erfarenheter och intressanta intressen. Som då jag hade en träningsbloggare till bordet som visade sig höll på att skriva en bok, eller när jag fick nörda ner mig i prat om arbetssätt och kommunala organisationer med en annan kommunanställd tillika resebloggare, eller en person som också har erfarenhet av att bo i ett annat land, en person som också varit utbränd, en person som är lika förtjust i gamla hus som jag är. Ja, listan kan göras lång.

Vi fick lyssna på intressanta föreläsningar om hur man SEO-anpassar sin blogg (Maryem), nyttan i att gå på konferens med sig själv (Sofia) och andra både matnyttiga och starkt personliga berättelser.

Anna, Maria och Ulrika vid Tännforsen.

En dag åkte jag tillsammans med Rania, Maria, Ulrika och Anna till Tännforsen. Sveriges störtsa vattenfall och mäktigt så det förslår. Att få köra längs vintervägarna med de snötäckta smala fjällgranarna på varje sida var en upplevelse i sig. Då jag var tvungen att styra bilen kunde jag ju inte fota, men bilderna som Maria tagit i sitt inlägg om Tännforsen beskriver känslan väl. Fler bilder från Tännforsen kommer senare.

Maten i hotellets restaurang, Grow, var toppen. Mycket vegetarisk mat, mycket grönsaker, fantastiskt kryddat. Min favorit var en röra gjord på persilja, citron och vitlök. Den skulle jag nog kunna äta till vad som helst. För att inte tala om grillade tomater! Ovan är det Katarina som smattrar på med kameran. Vissa stunder såg man fler kameror än ansikten, en naturlig följd av att samla så många bloggare på ett och samma ställe!

 Efter en intensiv helg fick jag sällskap av Nina på tåget hem. Ninas instagram har jag följt ett bra tag. För er som gillar gamla hus rekommenderar jag verkligen hennes konto.

Jag är så otroligt glad att jag struntade i mina rädslor och fick den här upplevelsen i belöning. (I ärlighetens namn ska väl sägas att det krävdes lite tjat från Rania också, tack för den pushen!) Vad helgen gav mig i stort har jag knappt kunnat börja sammanfatta. Men jag känner att all ny energi för en gångs skull kom från att vara social, och det är ett riktigt gott betyg från min sida. Det här var en perfekt start på året då jag bestämt mig för att leta efter glädjen i skapandet. Fortfarande har jag så mycket jag vill hitta tillbaka till, färden har börjat.

Mer bloggat om Influencers of Swedens Winter Workation i Åre:
Emilia: 5 effekter av att åka på workation
Erika: Att hålla momentum efter en konferens
Emilia: Att slås ner av lycka. Och upp igen. Så himla fint skrivet.
Helena: Winter workation – om att växa lite. Helena skriver bra om mycket som jag själv tänkte på under helgen.

15 kommentarer

 • ulrica

  Åh, Linnea, du satte precis pricken över i:et på hur jag också känt det innan jag åkte iväg. Jag har skrivit om det på lite olika ställen i min blogg, att jag likväl skulle kunna vara så att jag gömmer mig på hotellrummet istället för att umgås. Jag är så oändligt glad att det inte blev så, vare sig för dig eller mig <3.
  Stort tack för sällskapet till Tännforsen, jag är jätteglad att jag fick en plats i bilen!!
  Jag hoppas få chansen att träffa dig igen.
  Kram Ulrica

  • Linnéa

   Vi kommer bestämt att träffas igen! Det här känns som om det bara var början på något. Dessutom är jag så förtjust i dina bröllopsbilder på din blogg. Jag får verkligen inspiration att själv fota fler bröllop! Nästa gång får vi försöka hinna med att utbyta lite erfarenheter på bröllopsfotofronten. 😀

 • Camilla

  Kul och häftigt! Det kan verkligen hända grejer när man lämnar sin “komfort-zon”. Inte minst att man märker att man själv kan och klarar mer än man kanske tror 🙂

  • Linnéa

   Detsamma! Ja, hoppas också på repris, då ska jag banne lära mig mig åka slalom. Det har jag heller aldrig vågat tidigare. 🙂

 • Reach Your Goal

  Kul att du kom med. Jag åkte på en liknande grej i höstas men med företagare av olika slag och det får en att växa så otroligt mycket. Men jag tvekade också på att anmäla mig till detta ända tills det bara var två timmar kvar av anmälningsperioden, det är något läskigt i att åka iväg och träffa människor en aldrig tidigare träffat. Tror många brottas med rädslan att inte duga. Tack för ett trevligt och intressant samtal vid middagen. Du tar fantastiska bilder!

  • Linnéa

   Tack själv! Och kul att du gillar mina bilder. Det är riktigt roligt att vi i efterhand kan läsa om varandras upplevelser och hur vi har uppfattat olika saker. När jag ser att det var fler än jag som var nervösa inför att åka känner jag mig mycket lugnare inför att göra något liknande igen.

 • Katarina Wohlfart

  Fantastiska fina dagar i Åre. Och tänk att du lyckats att fånga mig. Den missade jag helt och hållet. Mysig och rolig bild på mig måste jag säga. 🙂 Jag lånar den till min veckosammanfattning.

  Det är inte lätt att vara social dygnet runt, en blir tröttare än tröttast.

  • Linnéa

   Haha! Jag är lite av en smygfotograf! Men ja låna bilden du. Den finns i något större version i dropbox-mappen om jag inte minns fel.

 • Sofia // Hildas.se

  Så fint du fångat känslan och stämningen. Det var verkligen riktigt fina dagar vi hade. Kul att få träffa dig – även om det bara blev lite kort.
  Hoppas att du får en fortsatt härlig vintervecka! 🙂
  Kram Sofia

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte och kommer inte att lämnas ut till tredje part. Du kan när som helst begära att få kommentaren raderad. Obligatoriska fält är märkta * - OBS! Har haft lite krångel med captcha/säkerhetsfrågan. Jag jobbar på detta men fungerar det inte att skicka en kommentar, prova att ladda om sidan så att en ny captcha-fråga laddas.

fyra + sjutton =